Cide’ye şehir dışından gelip karantina altına alınanlara denetim | Cide Haber ve Eğlence PortalıCide Haber ve Eğlence Portalı

12 Mayıs 2025 - 04:58

Cide’ye şehir dışından gelip karantina altına alınanlara denetim

reklam
Cide’ye şehir dışından gelip karantina altına alınanlara denetim
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2020 - 18:43

10 views
reklam

Cide’ye il dışından gelip 14 gün karantinaya uğrayan tüm vatandaşların evlerinde denetim yapılıyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri tarafından evlerinde olup olmadığı kontrol edilen vatandaşların ayrıca sağlık kontrolleri de yapılıyor.

Yapılan uygulama için Cide Kaymakamlığı resmi sayfasından yapılan açıklamada, “Kastamonu Valiliği İl Hıfzıssıhha Kararı gereği şehir dışından gelen vatandaşlarımız, 14 gün süreyle evlerinde karantina işlemine tabi tutulmaktadır. Sağlık kontrolleri yapılmakta ve bir ihtiyaçları olup olmadığı sorulmaktadır.

Bu kapsamda karantina süreci boyunca haber verilmeksizin kontroller yapılmakta ve karantina süresi devam ettiği halde evlerinde olmadığı tespit edilenlere Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282.maddesi gereği 3.150 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

(DİKKAT: Günübirlik veya birkaç günlüğüne gelen vatandaşlarımız karantinaya alınmamaktadır. Buna ek olarak işi erken biten dönmesi gereken tüm vatandaşlarımız, 14 günlük süre bitmeden dönüş yapabilmektedir.)

Sayın Kaymakamımız Ali AÇIKGÖZ, vatandaşlarımızın kendi sağlıkları ve sevdiklerinin sağlıkları için kurallara uymalarını rica etti. Sürecin başından bu yana hassasiyetle yürütülen tedbirlerin, bundan sonra da ciddiyetle takip edileceğini bildirdi.”

konak masöz escort
bornova escort bayan

karşıyaka vip escort
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam