Lahmacunun yapımı birkaç aşamadan oluşuyor. Sevilen yemekler arasında yer alan lahmacunun tarifi ise bireyler tarafından araştırılıyor. İşte evde lahmacun yapımı ve tarifi…
LAHMACUN MALZEMELERİ NELER?
LAHMACUN HAMURU MALZEMELERİ:
-2 su bardağı tam buğday unu-3 su bardağı normal un-1 tatlı kaşığı kuru maya-1 çay bardağı süt-1 çay kaşığı toz şeker-1 tatlı kaşığı tuz-1 su bardağı kadar ılık su
İÇİ İÇİN MALZEMELER:
-350 gram kıyma-2 tane orta büyüklükte domates -2 tane orta büyüklükte soğan-1 yemek kaşığı domates salçası-1 yemek kaşığı biber salçası-Maydanoz-Karabiber-Tuz-Kimyon-Pul biber
LAHMACUN NASIL YAPILIR?
Hamuru için;
İnstant mayayı bir yoğurma kabına lın üzerine sütü ekleyin. Bu karışıma toz şeker ve tuz da katıp bir iki dakika bekleyin.
Üzerine tam buğday ve normal beyaz unu azar azar ekleyip kıvama gelinceye kadar yoğurun.
Hamurun üzerini sarıp bir süre bekletin.
Ardından avuç içi kadar alıp elinizde nce yuvarlayın ve bunları kenara alın.
İçi için;
Soğanları birkaç gelişigüzel parçaya ayırıp rondodan geçirin.
Domatesleri de kabuklarını soyduktan sonra rondodan geçirin.
Geniş bir kaba bu karışımı alın ve üzerine kıyma ile ince ince kıydığınız maydanoz, domates ve biber salçalarını katın. En son da baharatgları katıp iyice karıştırın.
Tezgah gibi düz bir zemine biraz un serbin ve ayırdığınız hamur parçalarını merdane ile açın.
Hazırladığınız içi hamurların iç kısmına yayın.
Fırını önceden 230 dereceye ayarlayıp ısıtın. Ve tepsiye yerleştirdiğiniz yağlı kağıt üzerine lahmacun yerleştirin.
Büyük ihtimalle yer lahmacunu tek başına pişirmeniz gerecektir.
10 dakika kadar sonra piştikçe diğerlerini de pişirerek lahmacun yapımını tamamlayın.