Masterchef’te yarışmacılar en lezzetli midye dolmayı doğru şekilde yapmak için yarıştı. Midye dolma, sokak lezzetleri arasında tercih edilen atıştırmalıklardandır. Deniz mahsulü olan midye dolma nasıl yapılır, tarifi nedir? İşte, malzemeleri…
MİDYE DOLMA NASIL YAPILIR?
Malzemeleri
40 adet kabuklu midye3 su bardağı zeytinyağı2,5 su bardağı sıcak su1 adet limonun suyu
Pilavı için:
1,5 su bardağı pirinç4 adet kuru soğan50 gram dolmalık fıstık1 yemek kaşığı kuş üzümü8 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı limon suyu2,5 su bardağı sıcak su1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı yenibahar1 tatlı kaşığı tuz
Midye dolma tarifi
Midyelerin ilk olarak dış yüzeyi temizlenir.Kabukları birbirinden ayırılmadan, midyelerin uç kısımları bıçağın ucu ile açılır.İçindeki tüylü kısımlar çıkarılıp kabukları su dolu bir kabın içinde 15 dakika bekletilir ve suyu süzülüp yıkanır.Pirinç ılık suda 15 dakika kadar bekletilir, daha sonra süzülüp yıkanır. Soğanlar temizlenerek ince kıyılır.Tencerede zeytin yağ ısıtılır. Soğan ilave edilerek kavrulur. Ardından dolmalık fıstıklar ve pirinç kavrulur. Kuşüzümleri, tuz, baharatlar, limon suyunu ve şeker de ilave edilir.Sıcak suyu da ekleyerek pirinçler hafif diri kalacak şekilde pişirilir.Midyelerin kabuklarının içine birer tatlı kaşığı pilav doldurulup kapatılır.Midyeler ağızları aşağıda kalacak şekilde tencereye dizilir ve üstlerine zeytinyağı gezdirin.En üste bir porselen tabak yerleştirip sıcak su gezdirin.Kapağı kapatılan dolmalar yarım saat kadar kısık ateşte pişirilir.