Tulumba şerbetli tatlılar kategorisinde bulunuyor. Masterchef Türkiye’de yarışmacılar yemekleri ile yarışıyorlar. Masterchef’in yeni bölüm fragmanında tulumba tatlısı yer aldı. Peki tulumba tatlısı nasıl yapılır ve tarifi nedir* İşte tulumba tatlısı malzemeleri…
TULUMBA TATLISI MALZEMELERİ
Hamuru için malzemeler
100 gram tereyağı3 su bardağı su2,5 su bardağı un1 tatlı kaşığı toz şeker1 tutam tuz3 adet yumurta2 yemek kaşığı irmik1 yemek kaşığı nişasta
Kızartmak için malzemeler
Ayçiçeği yağı
Şerbeti için malzemeler
4 su bardağı su4,5 su bardağı toz şeker5-6 damla limon suyu
TULUMBA TATLISI NASIL YAPILIR?
Tulumba tatlısı için öncellikle tencereye şeker ve suyu koyup kaynatın. Ardından 5-6 damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın.
Bir tencereye tereyağı ve suyu koyup tencerenin altını açın, yağ eridiğinde unu içine eleyerek ilave edin.
Şeker ve tuzu da ilave edip karıştırın ve ortalama 10 dakika pişirin.
Pişen hamurun altını kapatın ancak kabuk bağlamaması için sürekli karıştırmaya devam edin. Bu sayede hamurunuz soğumaya başladığında, içine yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırın.
Yumurtaları iyice yedirdikten sonra içerisine nişasta ve irmiği ilave edip karıştırın.
Hazır olan hamurunuzu tırtıklı uç takılı olan sıkma torbanıza alın.
Bir tencerenin içerisine bolca yağ koyun ve yağ soğukken sıkma torbasındaki hamuru serçe parmağı uzunluğunda parçalar olacak şekilde sıkın.
Ardından ocağın altını açıp, kısık ateşte tatlının altın sarısı rengini alana kadar pişmesini sağlayın.
Pişen tatlınızı soğuk şerbete aktarın ve sonrasında toz fıstık serperek servis edin.