Et yemekleri arasında lezzeti ile kendini gösteren sofraların olmazsa olmazı dalyan köfte, MasterChef’te yarışmacıları zorladı. İşte, garnitürle birlikte yapılan dalyan köfte tarifi…
DALYAN KÖFTE NASIL YAPILIR?
Malzemeleri:
1 kilogram dana kıyma2 adet soğan (rendelenmiş)1 su bardağı galeta unu2 adet yumurta1/2 su bardağı sıvı yağ2 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber2 çay kaşığı pul biber1 adet havuç (haşlanmış)1 su bardağı bezelye (haşlanmış)5 adet yumurta (köftenin içine dolgu için haşlanmış)1 yemek kaşığı domates salçası1/2 su bardağı su
Üzerinin Sosu İçin,
1-2 yemek kaşığı Zeytinyağı2 yemek kaşığı salça (Tercihe göre bir miktar domates salçası da kullanılabilir)İsteyen salça miktarını azaltabilir1 su bardağı su
Sosun yapılışı:
Bir tencereye 1-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ya da sıvı yağ eklenir. Üzerine salça eklenerek salçanın kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kadar kavurulur. Ardından bir büyük su bardağı su eklenir, karıştırarak 4-5 dakika kaynatılır ve ocaktan alınır.
Yapılışı:
Geniş bir kapta kıyma, soğan, yumurta, galeta unu, sıvı yağ, tuz, karabiber ve pul biber karıştırılır.
Ardından kıyma pişirme kağıdına alınır. Kıymaya rulo haline gelecek şekil verilir ve tam ortasına da küçük çukur açılır.
Kıymanın ortasındaki çukura bezelyelerin yarısı, haşlanmış havuçlar eklenir. Sonrasında haşlanmış yumurtalar dik şekilde dizilerek üzerine kalan bezelyeler konur.
Kıyma, içerisindeki harcı kapatacak şekilde rulo halinde pişirme kağıdı ile kapatılarak yuvarlanır, kenarları da kapatılır.
Köftenin üzerine bir kat daha pişirme kağıdı sarılır ve 200 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirilir. Toptancılarımızın en çok hoşlandığı tip merter anal escort bayanları sizler için listeledik bu sayfada. Pişirme işlemi ardından salçalı su köftenin üzerine dökülerek 15 dakika da soslu halde fırında pişirilir.