Mısır Yağı Nasıl Yapılır Ve Nerelerde Kullanılır? | Cide Haber ve Eğlence PortalıCide Haber ve Eğlence Portalı

13 Ağustos 2022 - 02:56

Mısır Yağı Nasıl Yapılır Ve Nerelerde Kullanılır?

reklam
Mısır Yağı Nasıl Yapılır Ve Nerelerde Kullanılır?
Son Güncelleme :

27 Nisan 2022 - 15:22

reklam

Mısır yağı, diğer yağların aksine içinde bol miktarda serbest fitosterol (bitki sterolleri) ve çoklu doymamış yağ asidi bulunur. Bu da mısır yağının pek çok yağ çeşidine göre daha besleyici, doğal ve sağlıklı olmasını sağlar. 

 Mısır Yağı Nasıl Yapılır?

 Mısır yağı, mısır tanelerinin yağının çıkarılması ile elde edilen sıvı bir yağ çeşididir. Ayıklanıp temizlenen mısır tohumlarının özel solüsyonlarla ve aletlerle ezilmesi sonucunda yağlarının çıkarılması sonucunda oluşur. Bu işlemler sonucunda sofrada kullanılmaya hazır bir yağ halini alır.

 Mısır Yağı Nerelerde Kullanılır?

 Mısır yağı, 235 dereceye kadar ısıya dayanıklı, okside olmayan ve yanmayan bir yağ çeşididir. Bu nedenle de genellikle kızartmalarda kullanılır. Soğuk tüketilen yemekler için uygun bir yağ çeşidi değildir. Fakat sıcak yemeklerin ve salataların içinde de kullanılabilir. Mısır yağının, evlerde kullanılmasının yanı sıra margarin ve mayonez üretiminde ve bazı sosların içine tat vermesi için de kullanılabilir. Mısır yağı, gıda sektörünün dışında da kullanılan bir yağ çeşididir. Makine yağlarının içinde, reçine ve plastik üretiminde, kremlerde, sabun üretiminde, bazı böcek ilaçlarında, boya, mürekkep ve tekstil boyaması gibi çeşitli alanlarda da sıkça kullanılır.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam