ocianews.comAcıbadem Escortizmir escort fiyatlarıgangbangankara escort bayandeneme bonusu veren sitelerbodrum escortizmit escort kizlardoedabeylikdüzü escortbahis sitelerideneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.turkcasino.net/http://www.milano2018.com/ http://www.elculturalsanmartin.org/şişli escortOnwin - www.foodmedelivers.comkingfeetspatxtattoocityconventionHoliganbet Girişkayseri escortfethiye escortankara escortjackgrinnagegaziantep escortgaziantep escortantalya escort bayanmanavgat escort bayanmaltepe escortkurtköy escortataşehir escortkartal escortümraniye escortbostancı escortkadıköy escortBostancı EscortMatbetBahçeşehir EscortKadıköy escortAnadolu yakası escortAtaşehir escortwww.experttowllc.comandybeckwithwww.elijahchurchills.comjackgrinnageizmir escorthttp://sdq-uae.com/vdcasino1xbettipobet girişredrubeporn sexaltyazılı pornodeneme bonusubahis siteleriiddaa tahminleriwww.rustoys.comhttps://www.antalyakongresi.com/canlı casinoamplifeeder.comcasinosahabetmarsbahisPashagaming GirişBonus veren sitelerBetkolik GirişBetvole Girişdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.newstrendline.com/ultrabetdeneme bonusu veren siteler 2024Beylikdüzü Escortbedava bonus

Norveç Somonu Nasıl Temizlenir, Marine Edilir Ve Pişirilir? | Cide Haber ve Eğlence PortalıCide Haber ve Eğlence Portalı

26 Eylül 2023 - 12:22

Norveç Somonu Nasıl Temizlenir, Marine Edilir Ve Pişirilir?

reklam
Norveç Somonu Nasıl Temizlenir, Marine Edilir Ve Pişirilir?
Son Güncelleme :

27 Nisan 2022 - 15:17

21 views
reklam

Norveç somonu, ülkemizde oldukça sevilen ve sık yenen bir yiyecektir. İçeriği bakımından mutlaka tüketilmesi gereken besinlerdendir. 

 Norveç Somonu Nasıl Temizlenir?

 Bir bütün halinde bulunan Norveç somonunun ilk olarak baş kısmı kesilerek gövdesinden ayrılmaktadır. Daha sonra orta kısmından bıçak yardımı ile yarılarak boşluk açılmalıdır. İçindeki kalıntılar bıçak ve su yardımı ile temizlenmelidir. Daha sonra su ile tekrar yıkanarak halka şeklinde kesilir ve eti bol olan kısım az olan kısımdan ayrılır. Kuyruk kısmı kesilerek gövdeden ayrılır. 

 Norveç Somonu Nasıl Marine Edilir?

 Norveç somonu çeşitli soslar ile marine edilmektedir. Bu soslar; Limon, soya, dijon hardalı olarak bilinmektedir. Limon ile sos hazırlamada limon, zeytinyağı, bir diş sarımsak, tuz ve defne yaprağı harmanlanarak 15-30 dk marine edilebilir. Soya ile sos hazırlamada ise zeytinyağı, soya sosu, 2 diş dövülmüş sarımsak, 1 fincan ince kesilmiş soğan, çay kaşığı büyüklüğünde ince zencefil ve tuz harmanlanarak 30-60 dk balık marine edilebilir. Dijon hardalı sosu için ise yemek kaşığı elma sirkesi, 3 yemek kaşığı dijon hardalı, dereotu, zeytinyağı 1 çay kaşığı toz şeker ve tuz harmanlanarak 30-60 dk balık marine edilebilir. 

 Norveç Somonu Nasıl Pişirilir? 

 Balıklar yıkanır. Pişirme kağıdı önceden tepsiye konularak patatesler, halka soğanlar ve somon tepsiye yerleştirilir. Tüm malzemenin üstüne tuz, sıvı yağ ve karabiber konulur. Balık 180 – 200 derece sıcaklık aralığında yaklaşık 45 dakika pişirilir. 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam