buca escort
Norveç Somonu Nasıl Temizlenir, Marine Edilir Ve Pişirilir? | Cide Haber ve Eğlence Portalı bahis siteleriocianews.comataşehir escortanadolu yakası escortcanlı bahis siteleriescortAcıbadem Escortizmir escort kızlardeneme bonusu veren sitelerhttps://www.ertecongress.org/casino sitelerisweet bonanzacanlı casino sitelerislot sitelericasinoslot oynakuşadası escortmalatya escortankara escort bayanporno
Adana elit escort Alanya elit escort Anadolu yakası elit escort ankara elit escort Antalya elit escort Ataköy elit escort Avcılar elit escort Avrupa yakası elit escort Bahçelievler elit escort Bahçeşehir elit escort Bakırköy elit escort Başiktaş elit escort Beylikdüzü elit escort Bodrum elit escort Bursa elit escort Denizli elit escort Diyarbakır elit escort Esenyurt elit escort Eskişehir elit escort Etiler elit escort Fatih elit escort Gazinatep elit escort Halkalı elit escort istanbul elit escort İzmir elit escort İzmit elit escort Kadıköy elit escort Kayseri elit escort Kocaeli elit escort Konya elit escort Kurtköy elit escort Kuşadası elit escort Malatya elit escort Maltepe elit escort Mecidiyeköy elit escort Mersin elit escort Nişantaşı elit escort Pendik elit escort Muratpaşa elit escort Şirinevler elit escort Şişli elit escort Taksim elit escort Ümraniye elit escort

Norveç Somonu Nasıl Temizlenir, Marine Edilir Ve Pişirilir? | Cide Haber ve Eğlence PortalıCide Haber ve Eğlence Portalı

1 Nisan 2023 - 04:27

Norveç Somonu Nasıl Temizlenir, Marine Edilir Ve Pişirilir?

reklam
Norveç Somonu Nasıl Temizlenir, Marine Edilir Ve Pişirilir?
Son Güncelleme :

27 Nisan 2022 - 15:17

18 views
reklam

Norveç somonu, ülkemizde oldukça sevilen ve sık yenen bir yiyecektir. İçeriği bakımından mutlaka tüketilmesi gereken besinlerdendir. 

 Norveç Somonu Nasıl Temizlenir?

 Bir bütün halinde bulunan Norveç somonunun ilk olarak baş kısmı kesilerek gövdesinden ayrılmaktadır. Daha sonra orta kısmından bıçak yardımı ile yarılarak boşluk açılmalıdır. İçindeki kalıntılar bıçak ve su yardımı ile temizlenmelidir. Daha sonra su ile tekrar yıkanarak halka şeklinde kesilir ve eti bol olan kısım az olan kısımdan ayrılır. Kuyruk kısmı kesilerek gövdeden ayrılır. 

 Norveç Somonu Nasıl Marine Edilir?

 Norveç somonu çeşitli soslar ile marine edilmektedir. Bu soslar; Limon, soya, dijon hardalı olarak bilinmektedir. Limon ile sos hazırlamada limon, zeytinyağı, bir diş sarımsak, tuz ve defne yaprağı harmanlanarak 15-30 dk marine edilebilir. Soya ile sos hazırlamada ise zeytinyağı, soya sosu, 2 diş dövülmüş sarımsak, 1 fincan ince kesilmiş soğan, çay kaşığı büyüklüğünde ince zencefil ve tuz harmanlanarak 30-60 dk balık marine edilebilir. Dijon hardalı sosu için ise yemek kaşığı elma sirkesi, 3 yemek kaşığı dijon hardalı, dereotu, zeytinyağı 1 çay kaşığı toz şeker ve tuz harmanlanarak 30-60 dk balık marine edilebilir. 

 Norveç Somonu Nasıl Pişirilir? 

 Balıklar yıkanır. Pişirme kağıdı önceden tepsiye konularak patatesler, halka soğanlar ve somon tepsiye yerleştirilir. Tüm malzemenin üstüne tuz, sıvı yağ ve karabiber konulur. Balık 180 – 200 derece sıcaklık aralığında yaklaşık 45 dakika pişirilir. 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam